Επιστολή Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας για τα Προγράμματα Κατάρτισης στην Ρόδο

ΕΡΖΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

ΠΡΟΣ:   Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεν. Γραμ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων, Επιτελική δομή ΕΣΠΑ, Τομέας απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας, Υποδιεύθυνση ΙI -Εφαρμογής δράσεων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης

Κοιν.:    ΟΑΕΔ Παράρτημα Ρόδου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι είμαστε εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση 01/2019 για συμμετοχή μας μέσω αίτησης στη διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης (120 ώρες) στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

Ως δικαιούχοι καταθέσαμε έγκαιρα τις αιτήσεις μας και αναμέναμε την ανακοίνωση των παρόχων κατάρτισης στην περιοχή μας, ώστε μέσα στις προθεσμίες να τους καταθέσουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή μας στα εν λόγω προγράμματα κατάρτισης.

Δυστυχώς, με την ανακοίνωση των παρόχων κατάρτισης με αρ. πρωτ. 9.2249/08-04-2019, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει στο μητρώο αυτό κανένας πάροχος κατάρτισης από την περιοχή μαςΑυτό έχει ως συνέπεια, σε μια νησιωτική και παραμεθόρια περιοχή, εμείς ως δικαιούχοι να μην έχουμε δυνατότητα κατάρτισης και πιστοποίησης.

Επειδή, υπάρχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την έγκριση των voucher και για την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης 120 ωρών στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

Επειδή, ήδη έχουμε καταθέσει τις αιτήσεις μας για την συμμετοχή μας στα εν λόγω προγράμματα κατάρτισης.

Επειδή, δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την μη ύπαρξη παρόχου κατάρτισης στην περιοχή μας,

αιτούμαστε

από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους από εσάς φορείς

  • Να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος, που βιώνουμε στην περιοχή μας και στερεί τη δυνατότητα συμμετοχή μας στα προγράμματα κατάρτισης.
  • Να δοθεί παράταση στις χρονικές προθεσμίες, ώστε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων κατάρτισης.

Ρόδος, 10-04-2019

Εκ των Εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου

Pin It on Pinterest

Share This