Μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Αγγέλου, Συνταγματάρχη ε.α. και εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαική Συσπείρωση στο Νότιο Αιγαίο, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε στρατόπεδα και μονάδες της περιοχής.
Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, τα στελέχη και τους στρατευμένους, αναδεικνύοντας παράλληλα τις θέσεις του Κόμματος για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους Διοικητές των μονάδων, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εστίασε στις σοβαρές επιπτώσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των υπαξιωματικών και των αξιωματικών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασιακής ανασφάλειας. Ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών με τις αλλαγές στη δομή και τις μεταθέσεις. Όπως και την ένταξη των Ενόπλων Δυνάμεων βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αυξάνοντας την εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές εστίες εκτός συνόρων.
Η αντιπροσωπεία δώρησε στους Διοικητές των μονάδων καλαίσθητες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» με ιστορικό και πολιτικό περιεχόμενο. Όπως και στις βιβλιοθήκες των στρατοπέδων πλούσιο υλικό από το εκδοτικό πρόγραμμα του Κόμματος (λογοτεχνία, ιστορία, δοκίμια), διαθέσιμο για όλα τα στελέχη και τους στρατιώτες, τονίζοντας ότι η γνώση και η ιστορική μνήμη είναι απαραίτητα εφόδια για κάθε νέο.
Η ΤΕ Ρόδου του ΚΚΕ έκλεισε τις επισκέψεις της επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Κόμματος να παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για την απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών διαβίωσης και για πλήρη προστασία των δικαιωμάτων όσων υπηρετούν τη θητεία τους ή εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.
