Επικίνδυνη αδιαφορία απο την ΔΕΥΑΡ για τους πυροσβεστικούς κρουνούς

Με το νησί να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή σήμερα και αύριο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για οποιοδήποτε συμβάν χρειαστεί .

Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ΔΕΥΑΡ και να ελέγχει και να συντηρεί το δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών του νησιού που σε περίπτωση πυρκαγιάς ανατροφοδοτεί τα οχήματα με νερό.

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport και ενώ υπήρχε φωτιά σε εξέλιξη στην Λαχανιά , οι Πυροσβεστικοί κρουνοί της περιοχής ήταν εκτός λειτουργίας όταν θέλησαν τα οχήματα να κάνουν πλήρωση για να επιστρέψουν στην φωτιά , έτσι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στο Γεννάδι .

Όλοι ανεξαιρέτως οι κρουνοί θα έπρεπε να ελέγχονται σε τακτική βάση και ιδιαίτερα πριν απο την αντιπυρική περίοδο. Ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε μια φωτιά είναι κρίσιμα για την έκβαση της.

Δυστυχώς σε αυτήν την Δημοτική Αρχή πολλά πράγματα δεν πάνε καλά , θα έπρεπε όμως οι υπηρεσίες και οι δημοτικές επιχειρήσεις να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση στο νησί μας καθως έχουμε χάσει χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This