Επίδομα 800 ευρώ: Στις 130.000 οι αιτήσεις – Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Στις 130.000 έφτασαν οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

To επίδομα δικαιούται oι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και oι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, ενώ υπάρχουν κάποια αγκάθια στην υποβολή των αιτήσεων, όπως τα παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος στο Mega.

  • Αν κάποια σύζυγος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να βγάλει κλειδάριθμο.
  • Απαγορεύεται να κάνει αίτημα η σύζυγος με τον κωδικό του συζύγου
  • Η Ημερομηνία αναστολής της σύμβασης
  • Ο δικαιούχος πρέπει να βάλει το ibank του, όχι άλλου

«H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ΑΦΜ και μέχρι τέλους Απριλίου θα μπουν και των άλλων. Μια επιχείρηση μπορεί να έχει κάνει αίτηση μέχρι τις 20/4 που είναι η προθεσμία για τις πληγείσες επιχειρήσεις οπότε ο εργαζόμενός τους μπορεί να τα πάρει και μετά το Μάιο τα συγκεκριμένα χρήματα από τη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων. Από τις πρώτες θα τα πάρουν όλοι μέσα στον Απρίλιο» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι δικαιούχοι μπορούν όπως σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης, να υποβάλουν αίτηση από την άλλη Πέμπτη, και η πρώτη πληρωμή τα πρώτα 400 ευρώ θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει το voucher. Μέχρι τέλος Απριλίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ. Μετά τα πρόγραμμα για τους επιστήμονες ύψους 600 ευρώ από κοινοτικούς πόρους θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη ομάδα, με 800 ευρώ, από το Μάιο και μετά.

Pin It on Pinterest

Share This