Επίδομα 534 ευρώ – Σεπτέμβριος: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους ως 534 ευρώ, για τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση μπορεί να φτάσει τα 534 ευρώ στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν ούτε μία μέρα.

Ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, έχει προηγηθεί ένας πρώτος γύρος καταβολής της αποζημίωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα καταβληθεί σε δικαιούχους συγκεκριμένων κατηγοριών, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργικό σχεδιασμό, η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει σε:

  • Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest