Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Στο τέλος του μήνα θα έρθουν οι νέες πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ για τις αναστολές του Ιουλίου, καθώς και οι καταβολές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για τους μισθωτούς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν- Εργασία».

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών για τις αναστολές συμβάσεων που αφορούν στον Ιούλιο υποβάλλονται στο σύστημα Εργάνη από την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Οι δηλώσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr υποβάλλονται από την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου. Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αφού κάνουν την αίτηση.

Από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Ο μηχανισμός για το μήνα Ιούλιο αφορά αποκλειστικά και μόνο τους πληττόμενους κλάδους του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Στην περίπτωση που η δήλωση αφορά σε ολόκληρο το μήνα Ιούλιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών. Διευκρινίζεται πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν έχουν δικαίωμα αναστολής για τον Ιούλιο, αλλά μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ