Επίδομα 534 ευρώ: Νέα απόφαση από το Υπ.Εργασίας – Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις – Ποιους αφορά

Σύμφωνα με νέα απόφαση του Υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούλιο, έχουν ακόμα μια ευκαιρία μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους.

Ειδικότερα, η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει τα εξής:

«Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν τα οικονομικά στοιχεία των εργαζομένων που εντάσσονται στο μηχανισμό “Συν-Εργασία” (β’ φάση) για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/08 έως και 04/09/2020. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/08 έως και 04/09/2020».

Ποιοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού στις 4 Σεπτεμβρίου

Το επίδομα ύψους έως 534 ευρώ θα καταβληθεί την Παρασκευή (04/09) σε 2.796 δικαιούχους, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Οι δικαιούχοι, με βάση τον υπουργικό σχεδιασμό, είναι οι εξής:

  • Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις – εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ