Επιχειρησιακά έτοιμος το 2020 ο τουρκικός πύραυλος που μπορεί να απειλήσει τον ελληνικό στόλο

Η Τουρκία κατασκεύασε πύραυλο κατά των πλοίων ATMACA, με τους γείτονες να προχωρούν σε βολή και το βεληνεκές του αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει το news.gr σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά με σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιήθηκε χθες βολή με τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου από την 4η κορβέτα στελθ TCG KINALIADA. Πρόκειται για την νεότερη κορβέτα της κλάσης ADA που έγινε επιχειρησιακή μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είναι η πρώτη δοκιμή του αντιπλοϊκού πυραύλου από μονάδα του τουρκικού στόλου στη θάλασσα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο πύραυλος είχε εκτοξευτεί από την στεριά και σύμφωνα με Έλληνες στρατιωτικούς αναλυτές που είχαν μίλησαν στο news.gr πρόκειται για πύραυλο που αν και σε σημαντικό βαθμό ενσωματώνει υπάρχουσες τεχνολογίες εντούτοις το βεληνεκές του αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα και σίγουρα οι Τούρκοι θα έχουν λάβει υπόψιν το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου και τα προβλήματα που δημιουργεί σε αντιπλοϊκούς πυραύλους. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα εν δυνάμει κίνδυνο για τον ελληνικό στόλο.

Το γεγονός πέρα από το τουρκικό υπουργείο πανηγύρισε και ο επικεφαλής της διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ με σχετική ανάρτηση στο twitter, στην οποία αναφέρει πως στόχος είναι ο πύραυλος να γίνει επιχειρησιακός το 2020.

Ενσωματωμένο βίντεο

Ενσωματωμένο βίντεο