Έσπασε ξανά το Πανελλήνιο στο επί κοντώ!

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου είναι ασταμάτητες

Για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία 24ωρα βελτιώθηκε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι ασταμάτητες.

Οι δύο ελληνίδες πρωταθλήτριες βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, με την Κυριακοπούλου να είναι αυτή που έσπασε το φράγμα των 4,80μ. και κρατάει την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα.

Το απίστευτο «σπριντ» ρεκόρ ξεκίνησε απ’ την Πέμπτη (19/2), όταν η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4,76μ στη Στοκχόλμη, βελτιώνοντας το προηγούμενο -που κατείχε η ίδια στα 4,72μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη «απάντησε» τα ξημερώματα του Σαββάτου, πηδώντας στα 4,77μ. στην διοργάνωση του Φλάγκσταφ στην Αριζόνα, όμως το ρεκόρ έμεινε λίγες ώρες στην κατοχή της.

Στο Μπέρμιγχαμ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε την κούραση απ’ το πολύωρο ταξίδι, πέρασε τα 4,50 και 4,60 με την πρώτη, ενώ οι δύο άκυρες προσπάθειες στα 4,70 δεν την σταμάτησαν. Αφού τα πέρασε τελικά με την τρίτη, ο πήχης ανέβηκε στα 4,80, με το τρομερό άλμα της να την κατατάσσει στην δεύτερη θέση παγκοσμίως για φέτος (πρώτη είναι η Μούρερ με 4,83μ) και στην κορυφή της Ευρώπης, στην τελευταία στάση πριν το Ευρωπαϊκό της Πράγας.

Πηγή: sport-fm.gr