Δήλωση Δ. Γάκη για την επέτειο του Καστελλόριζου

«Αύριο, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αναγγελία ενός προμελετημένου «εγκλήματος», που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε βαθειά κρίση. 

Είναι δυστύχημα που ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει την παράδοση της χώρας στα οικονομικά συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και του ΔΝΤ. Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού εκείνη την ημέρα στο Καστελλόριζο, αμαύρωσε την ιστορία του τόπου, τους αγώνες της Δωδεκανήσου για δημοκρατία και πρόοδο. Ταυτοποίησε την πανέμορφη αυτή γωνία του Αιγαίου με την αφετηρία μιας πρωτοφανούς κρίσης, επαχθών δεσμεύσεων και υποθήκευσης του μέλλοντος της πατρίδας μας. Μια επιλογή που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, την οποία δυστυχώς, συνέχισαν και συνεχίζουν να υλοποιούν και οι επόμενες κυβερνήσεις, κάθε λογής συγκυβέρνησης.

Αυτή είναι η πολιτική του χθες, που οδήγησε στα Μνημόνια και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Σήμερα, ζούμε στη σκιά των επικοινωνιακών – δήθεν – «ιστοριών επιτυχίας» του κυβερνητικού διδύμου της υπακοής στις εντολές των δανειστών και της τρόικας. Βιώνουμε τη νέα υποθήκευση στο κεφάλαιο, με την αρχή ενός μνημονιακού κύκλου καινούργιας μορφής – των «προαπαιτούμενων μέτρων για τη δόση», που ουσιαστικά θα βάλει τον ελληνικό λαό σε ένα ακόμα τούνελ, σε νέες περιπέτειες …

Το μήνυμα όμως που σήμερα εκπέμπεται από το ακριτικό Καστελλόριζο, από όλη τη χώρα, είναι διαφορετικό.

Είναι μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνων και ανατροπής του πολιτικού μείγματος που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό, του συστήματος που διαμορφώνει το πολιτικό τοπίο της εργασιακής ανασφάλειας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η ψήφος στις Ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου θα είναι το ηχηρό και αποτελεσματικό μήνυμα για Δημοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.»

Pin It on Pinterest