Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, 11 Ιουνίου έπεσε το “Μαύρο” στην ΕΡΤ – Ένας χρόνος λοιπόν

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ. Από την αποφράδα 11η Ιουνίου του 2013. Την ημέρα που όλοι βιώσαμε και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε. Την ημέρα που έκλεισε, έπειτα από 75 χρόνια στον αέρα, η Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και μαζί της καταργήθηκε για πάντα η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ. Ενας χρόνος λοιπόν μετά το «μαύρο» όχι μόνο για τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και για τον απόδημο ελληνισμό ανά τον κόσμο.

Το βίαιο και παράλογο κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, αλλά και μια παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Οι λόγοι του κλεισίματος είναι πλέον λίγο ώς πολύ γνωστοί. Μεταξύ άλλων αποτέλεσε κυβερνητικό «δώρο» των ψηφιακών συχνοτήτων στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών που για περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργούν ως γνωστόν με προσωρινές άδειες λειτουργίας και δεν έχουν πληρώσει ευρώ για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, χρωστώντας στο Δημόσιο πολλά εκατομμύρια. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εν μία νυκτί οι 2.000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα και βέβαια μπήκε η θεμέλια λίθος για τη δημιουργία ενός νέου «δημόσιου» ραδιοτηλεοπτικού φορέα, απόλυτα ελεγχόμενου από την κυβέρνηση, με λίγους πλέον υποκινούμενους εργαζόμενους.

«Ας το διώξουμε από τη ζωή μας»

«Το μαύρο δεν στάθηκε ούτε λεπτό στην ΕΡΤ, ας το διώξουμε κι απ’ τις ζωές μας» αναφέρουν οι πρώην εργαζόμενοι που κρατούν ζωντανούς τους διαύλους σε όλη την Ελλάδα και «τιμούν» την επέτειο, με ποικίλες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα θεματικές συζητήσεις για την κατάρρευση των θεσμών και της Δημοκρατίας αλλά και για κοινωνικούς αγώνες που βρίσκονται στην πρωτοπορία τα τελευταία χρόνια θα μεταδοθούν απευθείας από το δίκτυο της ελεύθερης ΕΡΤ στο Ιντερνετ, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση μέσω των ελεύθερων αναλογικών συχνοτήτων της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ3 και οι 15 περιφερειακές ΕΡΑ θα δώσουν επίσης το «παρών» στη συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο.

Χρ.Ξ.

πηγή: enet.gr

Pin It on Pinterest