Επέστρεψε στην Ελλάδα η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών – Εξαντλημένη η sugar, η σκυλίτσα διασώστης της ομάδας (βίντεο)

Έφτασαν στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης οι Έλληνες διασώστες της ομάδας ειδικών αποστολών που βρέθηκαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις διασώσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών κάτω από τα συντρίμμια των πολυκατοικιών στην Τουρκία μίλησαν ο Γιώργος Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

Ο χειριστής της σκυλίτσας Sugar είπε ότι έτρεμε χθες από το κρύο και την εξάντληση. «Η Sugar είναι άκρως εξαντλημένη, δούλεψε και βοήθησε πάρα πολύ και σε άλλες ομάδες για την ανεύρεση 2 ζωντανών».

«Εργαστήκαμε και βγάλαμε 3 άτομα, νεκρά δυστυχώς, ήταν πατέρας και δύο παιδιάΟι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Το κρύο είναι απίστευτο, ο κόσμος δεν έχει πού να μείνει, δεν έχει να φάει, γενικά δεν έχει τίποτα. Το πρόβλημα ήταν πώς γίνεται σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών δεκαώροφων να έγιναν όλα χαλίκι» περιέγραψε ο κ. Ρουμελιώτης.

«Δουλέψαμε στο camp των Ηνωμένων Εθνών αυτοί μας έλεγαν πού να δουλέψουμε και πού πρέπει να πάμε. Πήγαμε για να δουλέψουμε σε βάρδιες και τελικά δεν σταματούσαμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι την επόμενη μέρα συνεχώς. Αφήσαμε πίσω μία κατεστραμμένη πόλη και ανθρώπους να χρειάζονται βοήθεια. Από τον κόσμο στην Τουρκία βρήκαμε μεγάλη αγάπη» κατέληξε.

Pin It on Pinterest

Share This