Έπεσαν οι υπογραφές απο τον όμιλο Μήτση στ’ Αφάντου – 3 ξενοδοχεία, μαρίνα, εμπορικό κέντρο, γήπεδα γκολφ

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η συμφωνία εξαγοράς και αξιοποίησης της Βορείου Αφάντου στη Ρόδο μεταξύ του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Μερκούριου Αγγελιάδη και του Ομίλου Μήτση. Ο τελευταίος, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα προτίθεται να επενδύσει 400 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση της έκτασης, η οποία εκτείνεται σε 1.320 στρέμματα. Η μεγάλη αυτή έκταση πρόκειται να περιλάβει και το γκολφ της Αφάντου έκτασης 500 στρεμμάτων.

Το ακίνητο περιήλθε στην εταιρεία Μ.Α. Angeliadis, μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2013. Η πλευρά Αγγελιάδη κατέβαλε 26,9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του αχανούς ακινήτου και η μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Αμέσως μετά, οι δύο πλευρές, Αγγελιάδη-Μήτση, ξεκίνησαν συζητήσεις για μια συμφωνία αξιοποίηση του ακινήτου που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ.

Ο σχεδιασμός του ομίλου Μήτση για την αξιοποίηση της Βορείου Αφάντου προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς θέρετρου αναψυχής στο νησί των Ιπποτών. Το θέρετρο αυτό θα περιλάβει την κατασκευή και λειτουργία τριών ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους λάτρεις του αθλήματος. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μήτση διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στη Ρόδο, με την λειτουργία οκτώ άλλων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This