Επαφές Δημάρχου για θέσπιση Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στη Ρόδο

O Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό Κινηματογράφου κ. JeanFrancois Besse, σε μία συνάντηση κατά την οποία ο κ. Χατζηδιάκος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Δήμου Ρόδου για στενή συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να θεσπιστεί στο νησί της Ρόδου Διεθνές Μεσογειακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του κ. Μάριου Κατσιδώνη, έχει προηγηθεί συνεργασία προ διετίας για την επίτευξη του στόχου ώστε η Ρόδος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για λαμπρούς ανθρώπους της 7ης Τέχνης οι οποίοι θα γίνουν συνοδοιπόροι της σ΄ ένα ταξίδι συναρπαστικό το οποίο θα φέρει τη Ρόδο στο κέντρο των κινηματογραφικών δρώμενων.

Η βούληση του Δήμου είναι δεδομένη ενώ ήδη έχουν γίνει προκαταρκτικές επαφές με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της οποίας η συνδρομή είναι απαραίτητη.

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε: «Η Ρόδος διαχρονικά αποτελεί σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών στη Μεσόγειο. Η καθιέρωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξή της σε πόλο έλξης λαμπρών προσωπικοτήτων της τέχνης και του πολιτισμού. Αυτό το στόχο τον επιδιώκουμε ήδη από το 2017. Ελπίζω η επόμενη δημοτική αρχή να ενστερνιστεί τους στόχους μας και να συνεχίσει τις προσπάθειες μας».