Έως 47 πτήσεις την εβδομάδα από το Αμβούργο προς Ελλάδα – Αυξημένη ζήτηση για Ρόδο

Διευρύνονται οι συνδέσεις του αεροδρομίου του Αμβούργου με την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021.

Το αεροδρόμιο θα συνδέεται με 13 ελληνικούς προορισμούς οι οποίοι θα είναι άμεσα προσβάσιμοι από το Αμβούργο.

Ειδικότερα θα προσφέρονται απευθείας συνδέσεις με Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Σάμος και Ζάκυνθος. 

Στις συνδέσεις περιμβάνεται επίσης η Καλαμάτα και η Πρέβεζα ενώ προσφέρονται και απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σε εβδομαδιαία βάση, έχουν προγραμματιστεί έως 47 πτήσεις προς Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, με τις εταιρίες Aegean, Condor και Eurowings.

Για το θέμα αυτό η DW φιλοξενεί το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Η βόρεια Γερμανία φαίνεται ότι «ψηφίζει Ελλάδα», εάν ευσταθούν οι πληροφορίες της Aero.Telegraph, ιστοσελίδας εξειδικευμένης την αεροπλοία και τον τουρισμό. Αξιολογώντας το θερινό πρόγραμμα πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμβούργου ο συντάκτης επισημαίνει ότι «οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν την προσφορά τους, ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Αυτό το καλοκαίρι προγραμματίζονται 47 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα. Οι αεροπορικές εταιρείες Eurowings, Condor και Aegean Airlines έχουν αυξήσει τα δρομολόγιά τους κατά 80% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020».

Αυξημένη ζήτηση καταγράφουν παραδοσιακοί ελληνικοί προορισμοί: Κέρκυρα, Κως, Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος. Επιπλέον, σημειώνει η ιστοσελίδα, στις προτιμήσεις των Γερμανών επισκεπτών προστίθενται και νέοι προορισμοί: «Η Καλαμάτα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, τα Χανιά στις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και η Πρέβεζα είναι τρία νέα λιμάνια-προορισμοί της Condor που ελκύουν επισκέπτες με τα αξιοθέατα και τις αμμώδεις παραλίες τους. Την προσφορά συμπληρώνουν η Σάμος και η Ζάκυνθος».

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ