Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το έθιμο των Λαμπαδηφοριών στην Κρητηνία

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου την Παραμονή βράδυ στην Κρητηνία το έθιμο των Λαμπαδηφοριών με πλήθος κόσμου που έσπευσε απ’ όλα τα μέρη της Ρόδου  για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό Εσπερινό, την περιφορά εικόνων στους δρόμους του χωριού με δάδες και την εορτή στην πλατεία του χωριού. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου, όπου το χορευτικό συγκρότημα χόρεψε πανέμορφους χορούς και τον ακολούθησε το η χορευτική ομάδα Κρητηνίας με  χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στην τελετή παρευρέθησαν από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Τέρης Χατζηϊωάννου και ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Πάλλας Αγαπητός.

Η Τοπική Κοινότητα, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τους Πατέρες που συλλειτούργησαν, το Σύλλογο Ψαλτών Ρόδου, τη Φιλαρμονική Ιαλυσού, Τον πολιτιστικό Σύλλογο Λάρδου, την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, το πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του και όλους όσους βοήθησαν στην εκδήλωση.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This