Εορτάστηκε ο Πολιούχος της Ρόδου Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος ! Πλούσιο Φωτορεπορτάζ


Με λαμπρότητα και απλότητα και με την ταπεινή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου , εορτάστηκε φέτος ο Πολιούχος μας Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε και εχθές βράδυ κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και σήμερα το πρωί κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου.   Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος, Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιος και Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Εντύπωση προκάλεσαν οι μαθητές των σχολείων της Ρόδου που έδωσαν το βροντερό «παρών» με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου και του Στρατού.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές του Νομού Δημήτρης Γάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Μάνος Κόνσολας και Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης , Γιάννης Φλεβάρης, Χαράλαμπος Κόκκινος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ρόδου Στράτος Καρίκης, Γιώργος Υψηλάντης, Χατζής Χατζηευθυμίου, οι τ. βουλευτές Γιάννης Παπάς, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Χρύσης, ο Στρατηγός, η πολιτευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Επίσης παρέστησαν οι άρχοντες Οφφυκίαλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γιάννης Μαχαιρίδης (τ. Περιφερειάρχης) και Αθανάσιος Στάμος.

Το μήνυμα του Αγίου είναι διαχρονικό και στέλνει σε όλους μας τη δύναμη να διατηρήσουμε την πίστη μας ζωντανή και το φρόνημα μας υψηλό, ιδιαίτερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Rodosreport

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια