Εορτασμός της εθνικής επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στη Ρόδο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με ολόκληρο τον Ελληνισμό τιμούν την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου 1821». Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Ρόδου και σας παρακαλούμε να λάβετε μέρος σε αυτές

Ο ΙΠεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

Κατά το εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι

παρακάτω εκδηλώσεις :

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την όγδοη πρωινής ώρας της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.

Στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων στεφάνι θα καταθέσουν μεταξύ άλλων, οι εφεδροπολεμιστές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή την Περιφερειακή Ενότητα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 11:00π: Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.

ΩΡΑ 12:00μ.μ : Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως

Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, και στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας). Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται : Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για «το Μνημείο του Παππά και του Δασκάλου» – Φραγκεσκάκης Νικόλαος Κ.Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για «τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου» Πιλάτης Βασίλειος Κ.Φ.Α του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για «την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου» – Στυλιανίδης Αθανάσιος Κ.Φ.Α του 1ου Γυμνασίου Ρόδου για «την Προτομή του Ευστάθιου Γεωργίου».

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 18:30 μ.μ : Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Πελοποννησίων «Ο ΜΩΡΙΑΣ» σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΡ και το χορωδιακό σύνολο των Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Ρόδου με το τμήμα παραδοσιακής μουσικής τους στην αίθουσα της εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

— —

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 08:00 π.μ : Επίσημη έπαρση της σημαίας από το προβλεπόμενο τμήμα απόδοσης τιμών της 95 ΑΔΤΕ/3° ΕΓ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 07:30 π.μ :Η ΜΣΕ/95 ΑΔΤΕ θα παιανίσει το «εωθινό» στο κέντρο της Ρόδου

 

ΩΡΑ 10:00 π.μ : – Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. – Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09:55 π.μ. – Εκφώνηση πανηγυρικού από την κα. Στέλλα Βουτσά, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια Φιλολογίας στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου

– Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

ΩΡΑ 11:00 π.μ:

ΠΙΑΡΕΛΑΣΗ, Επικεφαλής της Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων και κατά σειρά:

> Ανάπηροι, παλαιοί πολεμιστές, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου) > Ερυθρός Σταυρός > Λύκειο Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά» > Λοιπά Σωματεία Σύνδεσμοι » Πολιτιστικοί σύλλογοι κατά σειρά ιδρύσεως > Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού » Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κέντρου Παιδικής Μέριμνας θηλέων,

Διεθνούς Σχολείου Ρόδου > Μαθητές Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου Κλείνει , η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κος Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής. Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, , κ. Σταυριά Αναστασία – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής. Για την ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης θα τηρούνται οι οδηγίες των παραπάνω υπευθύνων.

ΩΡΑ 12:10 μ.μ: Πέρας των εκδηλώσεων ΩΡΑ 18:30 μ.μ : Yποστολή της σημαίας από το προβλεπόμενο τμήμα απόδοσης τιμών της 95 ΑΔΤΕ/3° ΕΓ.

Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική