Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση «Αστραπή» στο Αιγαίο με ρίψεις πυρών και τορπιλών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, δυτικών Κυκλάδων και βόρειου Κρητικού Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων των διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν γυμνάσια πυρών κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου, επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών. Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιελάμβαναν πυρά επιφανείας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο (Υ/Β) εναντίον πλοίου, βολή τορπίλης από ελικόπτερο (Ε/Π) εναντίον Υ/Β, καθώς και επιχειρησιακή αξιοποίηση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ).

Τέλος, αριθμός ναυτικών δοκίμων επέβη σε πλοία της άσκησης, στο πλαίσιο χειμερινών εκπαιδευτικών πλόων της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), ενώ την εξέλιξή της παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, επιβαίνοντας στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ.

Η «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22» εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Pin It on Pinterest