Εντυπωσιακές εικόνες από τις ασκήσεις «Λαίλαψ» και «Δελφίνι» του ΠΝ (φωτο & βίντεο)

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό ασκήσεων «Λαίλαψ 2/21» και «Δελφίνι 2/21», διεξήχθη, από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού, ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου πελάγους, του Σαρωνικού κόλπου, του βορείου Κρητικού και του Μυρτώου πελάγους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, υποβρυχίων καταστροφών αλλά και αεροπορίας Ναυτικού.

Εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας και από αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων κατά υποβρυχίου, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης σκαφών ανορθοδόξου πολέμου Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης επέβη στο πλοίο έδρας του τακτικού διοικητή της δύναμης, τη φρεγάτα «Αιγαίον», όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ασκήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επί του πλοίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα της φρεγάτας και να ανταλλάξει ευχές με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Οι ασκήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This