Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σύμη

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με πορεία προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και προσέγγισε την παραλία του όρμου «ΝΑΝΟΣ» της Σύμης, όπου αποβίβασε αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό πλοίο καθώς και από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία έσπευσαν στο σημείο για την παροχή συνδρομής. Από τα πληρώματα των σκαφών εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί στην ακτή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό πλοίο στο λιμάνι της Σύμης. Ακολούθως, εντοπίστηκαν επιπλέον δέκα (10) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού. Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΛΕ» της Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (4,500 €) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Pin It on Pinterest