Εντοπισμός 19 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Ρόδο

Τις απογευματινές ώρες χθες, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου και σε συνεργασία με το στρατιωτικό και ναυτικό παρατηρητήριο, κατά την οποία εντοπίστηκε και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση ένα ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ), με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου.

Το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε από ΠΛΣ. Επί του σκάφους επέβαιναν 21 αλλοδαποί (3 άνδρες, 9 γυναίκες και 9 ανήλικοι), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Στη συνέχεια, το Τ/Χ προσέδεσε με ασφάλεια στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου, συνοδεία των Περιπολικών σκάφων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (1 υπήκοος Καζακστάν και 1 υπήκοος Τουρκίας) εκ των ανωτέρω, ηλικίας 35 και 24 ετών, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας μετανάστευσης”, καθώς αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων.

Pin It on Pinterest