Διακήρυξη νέας παράταξης “Ενωτική Δύναμη” στη Σύμη με τον Λουκά Καραγιάννη

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Δ Υ Ν Α Μ Η – ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες,

Βρισκόμαστε 90 ημέρες πριν από τις εκλογές, που θα αναδείξουν τα πρόσωπα τα οποία θα ηγηθούν του Δήμου μας στην επόμενη πενταετία. Είμαστε   μια παρέα φίλων,  που η  αγάπη  μας για τη Σύμη, μας οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθούμε με τα δημοτικά πράγματα του νησιού μας. Η πρωτοβουλία μας απευθύνεται σε όλους τους Συμιακούς και τις Συμιακές ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, γιατί είναι μια πρωτοβουλία πέρα και έξω  από κόμματα και άλλους «κηδεμόνες».

Είναι μια πρόσκληση-πρόκληση  όπως λέει και ο τίτλος μας Ενότητας. Ενότητας των Συμιακών, ανδρών και γυναικών, των νέων και όλων των απανταχού ξενιτεμένων και ευρισκομένων Συμπατριωτών, για τη στήριξη και αναγέννηση του νησιού μας. Είναι μια πρόσκληση για δράση προς όλες τις ανήσυχες και δημιουργικές δυνάμεις, που έχει αναδείξει η Συμιακή γη.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Εν μέσω της  δύσκολης  οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας, θα ήταν  κοροϊδία αν διατεινόμαστε πως εμείς θα λύσουμε κάθε πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας. Αν ερχόμαστε   εν μέσω κρίσης, να υποσχεθούμε ως σύγχρονοι  Μαυρογιαλούροι τα πάντα στους πάντες. Αν εμφανιζόμαστε μπροστά σας ως οι καινούργιοι σωτήρες του τόπου.

Αντίθετα, επειδή ακριβώς ως  πολίτες έχουμε επίγνωση της κατάστασης  της χώρας, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε  επιλέγοντας το δρόμο της συμμετοχής και του μόχθου, γιατί θεωρούμε ότι ειδικά τώρα που η χώρα μας πλήττεται πολλαπλώς, τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς ενώ βλέπουμε τα πάντα γύρω μας να καταρρέουν. Θέλουμε και νοιώθουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να βάλουμε  φρένο σε αυτόν τον κατήφορο, που συμπαρασύρει στο πέρασμά του  τα πάντα.

Νοιώθουμε ότι αυτή η πολλαπλή κρίση, που μαστίζει την Πατρίδα μας είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία αφύπνισης, ενότητας και δράσης για όλους μας.

Είναι παράλληλα  μια εξαιρετική ευκαιρία,  να τολμήσουμε την κατάργηση κάθε διαχωριστικής γραμμής που διασπά τις δυνάμεις του νησιού και ενωμένοι με μια φωνή να διεκδικήσουμε τα δίκαια του τόπου μας.

Είναι μια ευκαιρία, να βάλουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει και να προτάξουμε το συμφέρον του νησιού μας που είναι και συμφέρον όλων των Συμιακών. Γιατί μέσα από την ανάπτυξη του νησιού μας θα βρουν διέξοδο και όλα τα προσωπικά θέλω του καθένα.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Η απόφασή μας να εμπλακούμε στα δημοτικά δρώμενα του νησιού μας, αποτελεί για μας ανάληψη ύψιστης ευθύνης και δέσμευση.

Δεσμευόμαστε σήμερα απέναντί σας, ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να επιλύσουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα απασχολεί το νησί και τους συμπολίτες μας. Η συστηματική εργασία μας θα φέρει και αποτελέσματα.

Δεσμευόμαστε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν και με τη δική μας προσωπική εργασία άψογα. Γιατί ο  Δήμος σε κάθε νησί, είναι πλέον το κράτος, είναι η μόνη υπηρεσία στην οποία μπορούν να προσφεύγουν οι πολίτες, να βρίσκουν ένα αποκούμπι και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά. Να μπορεί να επιλύει από τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας, μέχρι τα μεγάλα ζητήματα του νησιού.

Δεσμευόμαστε σήμερα ενώπιον όλων των Συμιακών, ότι θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις,  ώστε την πενταετία που έρχεται,  τα μείζονα  προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας να  επιλυθούν. Γιατί με ελλιπείς συγκοινωνίες και ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας ούτε εμείς οι Συμιακοί μπορούμε να ευημερήσουμε αλλά ούτε οι επισκέπτες, να μας προτιμήσουν.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από το κράτος, που οφείλει σε αυτούς που «φυλάττουν Θερμοπύλες»,  διεκδικούμε  και απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ για τα 2 σοβαρότερα προβλήματα:

  • ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,  πύκνωση των δρομολογίων με τον Πειραιά και ενδοδωδεκανησιακή επικοινωνία όλο το χρόνο και ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο.

  • ΥΓΕΙΑ, στελέχωση του Κ.Υ. με  γιατρούς των  βασικών ειδικοτήτων.

Παράλληλα δεσμευόμαστε για ΑΜΕΣΗ επίλυση των 2 ουσιαστικών τοπικών προβλημάτων :

  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Πεποίθηση μας είναι ότι εάν καταφέρουμε και επιλύσουμε αυτά τα 2 συν 2 προβλήματα, που αποτελούν και τις προτεραιότητες  του προγράμματός μας, θα βρουν το δρόμο της επίλυσης και πολλά άλλα όπως ο τουρισμός, η ανεργία κλπ.

Συμπατριώτισσες- Συμπατριώτες,

Είμαστε από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο γιατί ζούμε σε έναν ευλογημένο  τόπο που η φύση τον προίκισε με άπειρο φυσικό κάλλος. Στο χέρι μας είναι να τον διατηρήσουμε, να τον αναδείξουμε και να τον παραδώσουμε ακόμη καλύτερο στα παιδιά μας.

Εμείς με όραμα, σχέδιο και στρατηγική  τολμάμε να προχωρήσουμε υπεύθυνα για να γυρίσουμε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια χωρούν όλοι οι Συμιακοί και οι Συμιακές!

Σας καλούμε λοιπόν και σας προσκαλούμε σε έναν ωραίο αγώνα για το νησί μας, σε ένα ταξίδι ζωής που θα έχει σαν προορισμό το ωραιότερο νησί του κόσμου, τη Σύμη που ονειρευόμαστε όλοι μας!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΣΥΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Pin It on Pinterest