Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Ρόδου: “Άρχισαν τα όργανα” ..με τον κορωνοιό

Όπως φαίνεται “άρχισαν τα όργανα”! Μόλις λίγες εβδομάδες λειτουργούν τα σχολεία και ιδιαίτερα Γυμνάσια και Λύκεια και ήδη παρουσιάστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία (1ο Γυμνάσιο, 2ο και 3ο Λύκειο, 8ο Δημοτικό κλπ). Τελικά επιβεβαιώνεται η ανησυχία όλης της σχολικής κοινότητας για το απροετοίμαστο άνοιγμα των σχολείων.

Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει και η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κλείσουν όλα τα σχολεία στην περιοχή μας και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα μετατραπούν σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

Εδώ και πολλούς μήνες από όταν εμφανίστηκε η πανδημία στην χώρα μας διεκδικούμε συγκεκριμένα μέτρα για τα παιδιά μας από κάθε αρμόδιο φορέα. Έχουμε αποστείλει τα αιτήματα μας στην περιφέρεια, στον δήμο Ρόδου, στο υπουργείο παιδείας, στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να αναδειχτεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα κτίρια των σχολείων, με τα εικοσιπεντάρια τμήματα και με τα ασφυκτικά γεμάτα σχολικά λεωφορεία.

Όλες οι προτάσεις και τα αιτήματα μας πετάχτηκαν στον κάλαθο των άχρηστων. Το μόνο που κάνουν τόσο καιρό οι υπεύθυνοι είναι να δηλώνουν στον τοπικό τύπο πως «όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων», «πως τα σχολεία της Ρόδου λειτουργούν χωρίς προβλήματα» και άλλα παρόμοια που παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα. Ας απαντήσουν λοιπόν σήμερα ποιος είναι ο λόγος που φτάσαμε αν ισχύουν οι προηγούμενες δημόσιες διαβεβαιώσεις τους να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα και κλειστά σχολεία στο νησί;

Διεκδικούμε σήμερα:

  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων. Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα tests στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί.
  • Δεκαπέντε μαθητές ανά τάξη. Να αξιοποιηθούν λόγω των έκτακτων συνθηκών όλα τα διαθέσιμα δημόσια κτίρια.
  • Περισσότερα σχολικά λεωφορεία ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
  • Να ξεκινήσουν από τον δήμο μελέτες για ανέγερση νέων σύγχρονων δημόσιων σχολείων σε όλο το νησί.
  • Κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Όλα τα παιδιά να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην γνώση ανεξάρτητα την οικονομική δυνατότητα των γονέων.

Δεν πρέπει η μόρφωση των παιδιών μας να μπαίνει στην ζυγαριά του κόστους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με όρους υγειονομικής ασφάλειας των παιδιών μας!!!

Αγωνιζόμαστε για πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, για ένα ασφαλές και ανθρώπινο δημόσιο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ