Σύσταση προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας».

Η συγκρότηση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου είναι γεγονός. Μετά την πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία της Δωδεκανησιακής Παροικίας και την ανάγκη των Καλυμνίων της Ρόδου, να εκπροσωπούνται στο νησί, η Συντονιστική Επιτροπή, προχώρησε στην ανάλογη Ιδρυτική Πράξη, που με την υπογραφή των παρευρισκομένων ως ορίζει ο νόμος, συγκροτήθηκε το προσωρινό δ.σ. το οποίο αναλαμβάνει συγκεκριμένες , δράσεις, μέχρι τις ερχόμενες εκλογές.

Σε σύσκεψη των ιδρυτικών μελών, προτάθηκαν τα ονόματα και οι ιδιότητες των προσώπων, που θα απαρτίζουν το προσωρινό 11μελές δ.σ. και τα οποία είναι:

  • Πρόεδρος: Βάλλα Μαρία – Δημοσιογράφος

  • Α΄ Αντιπρόεδρος: Κουκιαϊνης Γεώργιος-Ιδιωτικός Υπάλληλος

  • Β΄Αντιπρόεδρος: Μπόλκας Βασίλειος – Ιατρός, Γυναικολόγος

  • Γεν. Γραμματέας: Κουντούρης Αναστάσιος – Φιλόλογος

  • Ταμίας: Σκόνη, Βάλλα Νομική – Επιχειρηματίας

  • Ειδικός Γραμματέας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μητρώου: Καμπούρη Δέσποινα – Επιχειρηματίας

  • ΜΕΛΗ:

  • Υπεύθυνοι Πολιτιστικών και Χορευτικού:

Α)Ταμπουράς Μιχαήλ – Γεν. Δ/ντής ΔΙΑΣ G&M

Β) Δεδεθάτου, Μακαρούνα Φερενίκη – Ιδιώτης

  • Υπεύθυνη Περιοχής Ρόδου: Πετράκη Άρτεμις – Αστυνομικός

  • Κοσμήτορες – διοργ. εκδηλώσεων:

Α) Ατσάς Αριστοκλής – Επιχειρηματίας

B) Παπουτσής Κωνσταντίνος – Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ως νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης, ορίσθηκαν οι δικηγόροι Νικήτας Μπόλκας και Ιωάννης Φλεβάρης.

Στήριξη στην Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, δήλωσαν, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής «Ο Άγιος Νικόλαος» Δημήτρης Καλικάτζαρος, ο Πρόεδρος Παροικιακών Σωματείων Δωδεκανήσου Νικόλαος Κωνσταντινίδης – ο οποίος παραχωρεί προσωρινά γραφείο, για τις συνεδριάσεις του δ.σ. – καθώς και ο Επίτιμος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου, Μιχάλης Ζεμπιλάς.

Να σημειωθεί ότι, στην ιδρυτική συνάντηση που έγινε προ ημερών, τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ιωάννης Φλεβάρης και ο πολιτευτής Ν.Δ. Στέφανος Δράκος, οι οποίοι δήλωσαν συμπαράσταση στις δραστηριότητες και τις ανάγκες του Συλλόγου, ενώ παρευρέθηκαν και συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη αρκετοί από τους Καλύμνιους που κατοικούν στη Ρόδο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα το οποίο προηγήθηκε, «οι Καλύμνιοι της Ρόδου, θεωρώντας ότι, είναι άδικο, να μην εκπροσωπείται η μεγαλύτερη παροικία που δραστηριοποιείται στο νησί, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, να ξεκινήσουν συλλογικά, από την αρχή.

Σκοπός είναι, σε συνεργασία με τους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες, να προωθηθούν, η πολιτιστική και θρησκευτική αξία της Καλύμνου, η παράδοση, το φυσικό κάλλος, ο τουρισμός, οι αξεπέραστες γεύσεις, η φιλοξενία, αλλά και να αναδειχθούν και να τιμηθούν οι Καλύμνιοι επιστήμονες και οι απανταχού προσωπικότητες, που συνεχίζουν να διαπρέπουν στα πέρατα της γης».

Ο Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος

Αναστάσιος Κουντούρης Μαρία Βάλλα