«Ενοχλήθηκαν» οι Τούρκοι από τον Μητροπολίτη Ξάνθης στη Ρόδο

Μία αδόκητη και εξίσου προκλητική αντίδραση από πλευράς μερίδας ΜΜΕ της Τουρκίας καταγράφεται στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Μητροπολίτη Ξάνθης στη Ρόδο. 

Ο Μητροπολίτης συνόδευσε προσκηνηματική εκδρομή του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης και μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί τέλεσε αγιασμό και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτου. 

Μάλιστα στην τελετή παρέστησαν και στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή. 

Αυτό προκάλεσε την «οργή» των μέσων μαζικών ενημέρωσης της Τουρκίας που έσπευσαν να εκφράσουν την ενόχλησή τους για την παρουσία στρατιωτικών σε Ελληνικό νησί! 

Βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη η εν λόγω αντίδραση, μίας και πρόκειται για ΜΜΕ που εξυπηρετούν τυφλά την προκλητική πολιτική της Τουρκίας και κατά καιρούς έχουν ζητήσει την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών! 

Φυσικά τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδρομή έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία του νησιού, ενώ η κίνηση του να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στον εν λόγω τάφο μόνο ως θετική μπορεί να αξιολογηθεί. 

Πηγή: XanthiNea.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This