Ενημερωτικό Δελτίο Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το SARS – CoV-2

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε  αρκετά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και στον έντυπο – ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με ύποπτα κρούσματα συμπολιτών μας που διερευνώνται αν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS – CoV-2  στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 Θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων αποπροσανατολίζει το κοινωνικό σύνολο από τα ενδεδειγμένα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσει,  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,  αφού  έτσι θεωρείται  πως τα αρνητικά δείγματα  στα εξεταζόμενα ύποπτα κρούσματα  συνεπάγονται  και στην απουσία του συγκεκριμένου κορωνοϊού στην περιοχή μας. 

Η στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας  και ο ΕΟΔΥ είναι, ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από τον ιό και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια και ατομική ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται  η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Ο επιθυμητοί στόχοι είναι η περιορισμός των επιπλοκών της ασθένειας  και η μαζική  εισαγωγή  των ασθενών στα διαθέσιμα  νοσοκομεία και στις υπάρχουσες  κλίνες  Μ.Ε.Θ. της Επικράτειας.

Με βάση τα  παραπάνω  καθίσταται βέβαιο, ότι η οποιαδήποτε ατεκμηρίωτη δημόσια αναφορά γίνεται από εδώ και στο εξής εξυπηρετεί μόνο άλλα συμφέροντα και δεν προσφέρει τίποτα στην ορθή ενημέρωση των πολιτών και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων .

Είναι βέβαιο ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.


Τέλος υπενθυμίζουμε στους πολίτες  ότι αν έχουν έντονα συμπτώματα από το ανώτερο ή κατώτερο αναπνευστικό (πυρετό, πονόλαιμο , βήχα και δύσπνοια) να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους  ιατρό, για να λάβουν  τις κατάλληλες οδηγίες.


Μένουμε σπίτι