Ενημέρωση του ΕΟΔΥ – Βράζουν τα νησιά μας απο κορονοιό – Οι άλλες 3 περιοχές στο κόκκινο

Έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με τον κορονοϊο στην Ελλάδα από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ

 Τα τελευταία δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και ο α΄ αντιπρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής

Ξεκινώντας από την παγκόσμια κατάσταση για τον κορονοϊο ο κ. Ζαούτης είπε ότι όλη η δυτική Ευρώπη, η νότια Ευρώπη και η βόρεια Ευρώπη είναι στα «κόκκινα». Όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας είπε ότι καταγράφεται και σε αυτό μια αύξηση σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα βασίζονται στον αριθμό των τεστ.

Για τις νοσηλείες είπε ότι τα περισσότερα κράτη που έχουν δώσει στοιχεία δεν είναι στα «κόκκινα» ενώ το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και για τις ΜΕΘ.

Μιλώντας για τα στελέχη του ιού είπε ότι παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής ΒΑ4 και ΒΑ5 με αρκετά κράτη όπως και η Ελλάδα να έχουν πάνω από 50% κρούσματα αυτής της μετάλλαξης

Κορονοϊός: Η κατάσταση στην Ελλάδα

Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Παρασκευής είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στα Ιόνια νησιά, Αττική, Κρήτη, νησιά νοτίου Αιγαίου προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή υπάρχει συνεχόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ομάδα 18-24 ετών ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν καταγράφεται αυξητική τάση

Όπως σημείωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υπάρχει μια αύξηση του ποσοστού των επαναλοιμώξεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ενώ για τις νοσηλείες υπάρχει αύξηση που, όμως, δεν μεταφράζεται σε αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στις ΜΕΘ. «Η αύξηση στις νοσηλείες είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευής.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση του κορονοϊού με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία ειπώθηκε ότι έχει υψηλή αποτελεσματικότητα περίπου 97% έναντι θανάτου και σοβαρής νόσησης στις ηλικίες 70-79 και άνω των 80 ετών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This