Εμβόλιο Turkovac: «Είναι ένα απλό διάλυμα» λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας

Την έντονη ανησυχία του αλλά επίσης και τις αμφιβολίες του αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του τουρκικού εμβολίου Turkovac εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας επισημαίνοντας ότι «δεν έχει καμία επιστημονική βάση».

Ειδικότερα όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ, ο Ιατρικός Σύλλογος της γειτονικής μας χώρας υποστηρίζει πως δεν έχουν δημοσιευτεί δεδομένα για το εν λόγω εμβόλιο σε κανένα επιστημονικό περιοδικό αλλά και ότι «το Turkovac είναι ένα απλό διάλυμα».

«Να πούμε πως δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο. Υπάρχει ένα διάλυμα που ισχυρίζονται πως είναι εμβόλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ούτε έχουν δημοσιευτεί τα δεδομένα και τα συμπεράσματα από τις φάσεις Α᾽ και Β᾽των πειραμάτων του εμβολίου, όπως και της Γ φάσης. Ούτε οι ιατρικοί σύλλογοι, ούτε επιστημονικές κοινότητες αλλά ούτε επιστημονικά περιοδικά δεν έχουν τα δεδομένα» τονίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Το εν λόγω σκεύασμα δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορεί κάποιος να αποκτήσει και το πιστοποιητικό και έχει κατασκευαστεί σε πανεπιστήμιο στην Ανατολική Τουρκία.

«Είστε απατεώνες» απαντά στους γιατρούς ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε την οργή του για τη διαπίστωση του Ιατρικού Συλλόγου αποκάλεσε τους γιατρούς «απατεώνες και ψεύτες» και τόνισε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και «δική μας εφεύρεση».

«Το πανεπιστήμιο Ερτζιγιές με μεγάλο αριθμό προσωπικού παράγει, εφευρίσκει το εμβόλιο Turkovac, οι άλλοι λένε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μα πόσο απατεώνες είστε. Πόσο ψεύτες είστε! Αφού ως Ιατρικός Σύλλογος ξέρετε τόσα πολλά, έχετε αφήσει ένα έργο; Όμως και σε αυτούς που έκαναν έργο τους βάλατε εμπόδια» πρόσθεσε.

Pin It on Pinterest