Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί για εμπορία ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνελήφθησαν χθες (06-05-2014) το βράδυ στη Ρόδο, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της προμήθειας, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την διακίνηση-εμπορία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν Αλβανό, προμηθευτή των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητείται.

Όπως εξακριβώθηκε οι δυο Αλβανοί είχαν προμηθευτεί και κατείχαν από κοινού 2 κιλά και 282 γραμμάρια ηρωίνης με σκοπό να τη διακινήσουν σε τοξικομανείς του νησιού, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης οργανώθηκε διακριτική παρακολούθηση κατά την οποία χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ο 29χρονος να θάβει σε υπαίθριο χώρο (αγροτεμάχιο) στην πόλη της Ρόδου μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 76,1 γραμμαρίων και συνελήφθη.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος κατείχε από κοινού στο διαμέρισμα που διέμενε ο 23χρονος πέντε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 205,9 γραμμαρίων.

Ο 23χρονος δράστης εντοπίστηκε έξω από το διαμέρισμα του και συνελήφθη.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Επίσης, βρέθηκαν σε σακούλα απορριμμάτων εξωτερικά της κατοικίας του 29χρονου τρεις κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης με υπολείμματα ουσιών που χρησιμοποιούνται για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό της από σκυλούς ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Η ηρωίνη, συνολικού βάρους 2.282 γραμμάριων και τα χρήματα, μαζί με τα υπόλοιπα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί το 2012 για παρόμοια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Pin It on Pinterest