Τα ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου με εμπλουτισμένο πρόγραμμα Δράσης για την χειμερινή περίοδο

Η Τρίτη ηλικία έχει και δικαιώματα. Οφείλουμε όλοι να την ενθαρρύνουμε και να την υποστηρίζουμε, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού μας συνόλου. Με αυτό το σκεπτικό τα ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου (Άγιος Ιωάννης, Μεσαιωνική Πόλη και Ιαλυσός) πρόκειται να υλοποιήσουν εμπλουτισμένο πρόγραμμα Δράσης για την χειμερινή περίοδο, δήλωσε η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας δυο φύλων και Τρίτης ηλικίας.

24 ομάδες δραστηριοτήτων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9:00πμ έως 13:00μμ. Οι φετινές ομάδες, που μπορεί κάποιο μέλος του ΚΑΠΗ να συμμετάσχει είναι:

Πολιτισμός – Τέχνες

Θεατρική Ομάδα

Βυζαντινή χορωδία

Μικτή χορωδία

Αγιογραφία
Ζωγραφική

Χειροτεχνία

Ανάγνωση βιβλίου και συζήτηση

Ευπρεπισμός κήπων

Αθλητισμός

Γυμναστική αρχαρίων

Γυμναστική προχωρημένων

Χαλαρωτική γυμναστική

Πετάνκγ

Παραδοσιακοί χοροί (αρχαρίων)

Παραδοσιακοί χοροί

Ευρωπαϊκοί χοροί

Υγεία -Ποιότητα Ζωής

Ψυχική υγεία

Διατροφή & Υγεία

Παιχνίδια μνήμης

Θέματα Ζωής

Ψυχολογική υποστήριξη

Νέες Τεχνολογίες / Γλώσσες

Ηλεκτρονική εφημερίδα

Μαθήματα Υπολογιστών

Ραδιοφωνική εκπομπή

Μαθήματα αγγλικών

Πέρα από τις ομάδες τα μέλη έχουν την ευκαιρία σε μηνιαία βάση να συμμετέχουν σε εκδρομές και δράσεις εκτός ΚΑΠΗ. Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου προβλέπει:

1η Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας): Ημερήσια εκδρομή σε Κρυονέρι Αρχίπολης και μετά σε Ψίνθο για γλέντι και φαγητό.


5-12 Οκτωβρίου: Φιλοξενία- προσκύνημα στην Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη

13 -19 Οκτωβρίου: Εκδρομή στη Βυζαντινή Οχρίδα (Σκόπια)


27η Οκτωβρίου:  Θεατρική παράσταση από την ομάδα θεάτρου του ΚΑΠΗ στο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο “Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα”.

Στις ομάδες και τα  προγράμματα του ΚΑΠΗ μπορεί να συμμετέχουν πολίτες, μέλη του ΚΑΠΗ, ηλικίας 60 ετών και άνω. Η εγγραφή γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ: 22410-35979 και κοστίζει 3€ το εξάμηνο.  

Pin It on Pinterest

Share This