Ο εμπαιγμός των Ακριτών και οι επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Καστελλόριζο

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος επέλεξε το ακριτικό Καστελλόριζο για να ανακοινώσει την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός υγείας παραδειγματισμένος από τον πρώην πρωθυπουργό επιλέγει το ακριτικό Καστελλόριζο τελευταίως για τις δημόσιες του εμφανίσεις σε σημαδιακές ημερομηνίες και για ιδιαίτερους λόγους.

Ποιος ο σκοπός; Η ευαισθητοποίηση στην σκέψη των Ελλήνων; Κοντά στους Ακρίτες; Στους περίπου  250 ξεχασμένους Έλληνες από τις κυβερνήσεις.

Ο Υπουργός Υγείας δε δίστασε να επισκεφθεί το ακριτικό Καστελλόριζο, ένα νησί ξεχασμένο στα όρια της Ελλάδας χωρίς μόνιμο γιατρό, με ένα κέντρο υγείας σε άθλια κατάσταση, όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα έκτακτα σοβαρά περιστατικά, πεθαίνουν αβοήθητοι και την όποια περίθαλψη τους την παρέχει πιο εύκολα η γειτονική Τουρκία ,για να εγκαινιάσει εξοπλισμό μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο Υπουργός Υγείας παραβρέθηκε στο Καστελλόριζο για να παραστεί στα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής, προσφορά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Ναι φυσικά, σημαντική προσφορά έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία και ο Υπουργός Υγείας ήταν εκεί για να λάβει τα εύσημα.

Θεωρήθηκε επίτευγμα από τον Υπουργό  ότι σε μια ημέρα εξετάστηκαν κιόλας οι 193 κάτοικοι από τους 230 με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς και λοιπές εξετάσεις, έχοντας έτσι για πρώτη φορά στο νησί ηλεκτρονικό φάκελο της κατάστασης της υγείας των κατοίκων.  Επίσης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί  η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά με μόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελλόριζο. Το παράδοξο είναι ότι ο γιατρός που είχε διοριστεί, έφυγε  από το νησί με την υπογραφή του ίδιου του Υπουργού Υγείας έπειτα από τις τραγικές συνθήκες που αντίκρισε στο κέντρο υγείας.

Την στιγμή που όλοι οι γιατροί ζητούν την αποπομπή του Υπουργού Υγείας , καθώς όπως αναφέρουν απαξιώνει το βασικό αγαθό, την δημόσια υγεία και τα Φάρμακα, ο ίδιος μέσα σε διάρκεια δυο εβδομάδων, θυμήθηκε δυο φορές του ακρίτες του Καστελλορίζου αφού τους επισκέφθηκε και ανήμερα των Θεοφανείων.

Γιατί ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε στον θάνατο 57χρονου από το Καστελλόριζο που υπέστη έμφραγμα και πέθανε αβοήθητος επειδή δεν υπήρχε γενικός γιατρός στο νησί; Και ακόμα όταν εστάλη ελικόπτερο από Ρόδο, στο πλήρωμα δεν υπήρχε γιατρός;

Αλήθεια μήπως δικαίως οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού,  δεν εκτίμησαν την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στον τόπο τους; Μακάρι η προσφορά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” να δώσει μια ανάσα, ένα αίσθημα ελπίδας, ασφάλειας και αισιοδοξίας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας. Ο Υπουργός Υγείας εκπροσώπησε μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να περιθάλψει ιατρικά όλους ανεξαιρέτως τους Ελληνες πολίτες.

Pin It on Pinterest