Ελπίδες από νέο φάρμακο που μειώνει τον κίνδυνο διασωλήνωσης

Σημαντική μείωση της πιθανότητας διασωλήνωσης των ασθενών με σοβαρή Covid-19 λόγω πνευμονίας πετυχαίνει ένα νέο υπό δοκιμή φάρμακο, το μονοκλωνικό αντίσωμα lenzilumab της εταιρείας Humanigen Inc.

Το φάρμακο βοηθά τους νοσηλευόμενους με σοβαρή covid-19 να αναπνέουν μόνοι τους.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν την προδημοσίευση στο medRxiv, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έκαναν τυχαιοποιημένη, διπλά «τυφλή» και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) κλινική δοκιμή σε 540 ασθενείς με μέση ηλικία 60 ετών. Οι μισοί από αυτούς πήραν το lenzilumab σε τρεις ενδοφλέβιες δόσεις (σε απόσταση οκτώ ωρών η μία από την άλλη) και οι άλλοι μισοί το ψευδοφάρμακο.

Διαπιστώθηκε ότι η ομάδα των ασθενών που έκανε τη θεραπεία με το νέο μονοκλωνικό αντίσωμα είχε κατά μέσο όρο 54% μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης χωρίς την ανάγκη διασωλήνωσης σε ΜΕΘ. Για όσους έπαιρναν, επίσης, κορτικοστεροειδή και ρεμδεσιβίρη, η αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης χωρίς διασωλήνωση έφθασε το 92%.

Για «σημαντική βελτίωση στη θεραπεία της Covid-19» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Humanigen, δρ Κάμερον Ντουράντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ