Ελπίδα Ατσίδη : “Ο Φώτης Χατζηδιάκος έκανε έργο. Οι πολίτες γνωρίζουν και το έργο του και τον ίδιο”

Συνέντευξη στο Rodosreport με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη “ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”, Ελπίδα Ατσίδη.

Η Ελπίδα Ατσίδη, προερχόμενη από μια θητεία σε μια δύσκολη πενταετία, δηλώνει εκ νέου “παρών”  στις προσεχείς εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλάει για όσα πέτυχε ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και για όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα. Ξεκινάνε από μια καλύτερη αφετηρία όπως τονίζει και τόσο η ίδια όσο και ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με το σύνολο της παράταξης τους,  έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμα.

Υπηρετείτε ήδη το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύετε ότι σήμερα τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τον δήμο της Ρόδου;

Δεν είναι δυσκολότερα, γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή επιτέλεσε έργο. Σίγουρα πρέπει να γίνουν κι άλλα, αλλά η σημερινή κατάσταση στο νησί, είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το 2014, οπότε συνεχίζουμε από μία καλύτερη αφετηρία.

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου;

Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, αλλά και ο άνθρωπος Φώτης Χατζηδιάκος, έχει προσφέρει πολλά στο Δήμο της Ρόδου. Τον έζησα από πολύ κοντά στη συνεργασία μας, από τη θέση ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε. Ήταν για μένα μία απόφαση βασισμένη στην συνέπεια και την αποτελεσματικότητα. Προτάσεις δέχτηκα πολλές, αλλά ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να βρίσκομαι σε κάποια άλλη παράταξη, χωρίς να απαξιώνω καμία από αυτές.

Τι εμπειρίες αποκομίσατε ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου;

Ήταν για μένα μεγάλο σχολείο η θέση της Προέδρου. Παρόλο που είμαι εκπαιδευτικός και γνωρίζω τα προβλήματα στην εκπαίδευση, αντιλήφθηκα από πρώτο χέρι πως “έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λένε”. Δεν ισχυρίζομαι ότι όποιος έχει θέληση προσφοράς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε μία τέτοια θέση ευθύνης, αλλά υπάρχουν και ζητήματα που δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Αντιμετώπισα αυτή τη θέση ως λειτούργημα, όπως άλλωστε πάντοτε αντιμετώπιζα και την ιδιότητα του εκπαιδευτικού.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δικαιώσει την προσπάθεια που έγινε και είμαι σίγουρη ότι θα είναι νικηφόρο

Αν ο συνδυασμός σας είναι νικηφόρος θα θέλατε να σας ανατεθούν νέες αρμοδιότητες;

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δικαιώσει την προσπάθεια που έγινε και είμαι σίγουρη ότι θα είναι νικηφόρο. Το εισπράτω άλλωστε καθημερινά από την επαφή μου με τους συντοπίτες μου. Αναφορικά με τις νέες αρμοδιότητες πρέπει να γίνει σαφές ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν έχει ως σκοπό την κατάληψη θέσεων και αξιωμάτων. Έχω τη θέληση να προσφέρω, όπως το κάνω τώρα και θα το κάνω σε κάθε θέση που θα αναλάβω. Το έχω αποδείξει.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στον τόπο μας που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση;

Έγινε σοβαρή δουλειά τα τελευταία χρόνια στο Δήμο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έκανε έργο και έλυσε προβλήματα. Βέβαια υπάρχουν ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα και σίγουρα αυτά τα ζητήματα αποτελούν την πρόκληση της επόμενης μέρας για όλους μας. Κάποιοι μιλούν σήμερα για τα ζητήματα καθημερινότητας ψηλά στην ατζέντα των προβλημάτων. Φυσικά και είναι, όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω την Παιδεία ως τον τομέα στον οποίο όλοι πρέπει να σκύψουμε πάνω.

Αντιμετωπίζω τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου και κάθε θέση στο Δήμο, ως λειτούργημα όπως ως λειτούργημα αντιμετώπισα την ιδιότητα του εκπαιδευτικού

Γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τον κ. Χατζηδιάκο και γιατί πρέπει να εμπιστευτούν εσάς;

Ο Φώτης Χατζηδιάκος έκανε έργο. Οι πολίτες γνωρίζουν και το έργο του και τον ίδιο, ώστε να του εμπιστευτούν τη θέση του Δημάρχου για μία ακόμη θητεία. Αναφορικά με τη δική μου υποψηφιότητα, οι πολίτες με γνωρίζουν επίσης. Γνωρίζουν τον αγώνα που έχω δώσει κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες για τα σχολικά κτίρια και για κάθε τι που μπορούσα να βοηθήσω τους συμπολίτες μου. Το είπα και πριν αλλά θέλω να γίνει απολύτως κατανοητό. Αντιμετωπίζω τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου και κάθε θέση στο Δήμο, ως λειτούργημα όπως ως λειτούργημα αντιμετώπισα την ιδιότητα του εκπαιδευτικού. Είμαι συνηθισμένη στα δύσκολα και δεν το βάζω κάτω. Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα είμαι ξανά υποψήφια και είμαι σίγουρη ότι θα με τιμήσουν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους.

Τι επιτύχατε στη θητεία σας ως εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος;

Ότι περνούσε από το χέρι μου το έκανα. Δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνω για άλλοθι ώστε να μην κάνω κάτι. Προσφέρω όπου μπορώ και σε όλους. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μου απέναντι στους πολίτες και οφείλω να ομολογήσω ότι μου το αναγνωρίζουν σε κάθε επαφή μας.

Αν όλοι στην Αυτοδιοίκηση λειτουργήσουμε σε αυτό το μοντέλο προσφοράς προς τους κατοίκους, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για αυτούς, τότε σίγουρα κάτι καλό θα έχει γίνει για όλους.

Βιογραφικό

Η Ελπίδα Ατσίδη γεννήθηκε στη Ρόδο το 1975, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Ατσίδη από το
Θεολόγο. και της Ανθούλας Ζερβού από το Παραδείσι.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και Διεθνείς Σχέσεις στο
τμήμα Μεσογειακών Σπουδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού
τίτλου του τμήματος ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά πολύ
καλά και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Εργάζεται ως καθηγήτρια στο 2ο Γενικό Λύκειο – Καζούλλειο Ρόδου.

Είναι ενεργό μέλος στα πολιτικά δρώμενα της Ρόδου ως δημοτική σύμβουλος από το 2014 και
από το 2016 ως Πρόεδρος της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου. Είναι Μέλος του
Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΡΜΑΕ. Διετέλεσε
αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου και διοικητικό μέλος της επιτροπής
Ποιότητας ζωής και της επιτροπής της ΑΜΚΕ.

Ατσίδη Ελπίδα 2014
“Έφθασε η στιγμή… να αναλάβουμε κοινή δράση, να αλλάξουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε
μια νέα εποχή για το νησί μας, δουλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις”.

Ατσίδη Ελπίδα 2019
“Σήμερα αυτό το όραμα έγινε πράξη και είναι απόρροια αδιάλειπτης προσπάθειας και
καθημερινού αγώνα. Το έργο μου αποτελεί παρακαταθήκη για ένα αισιόδοξο μέλλον, ιδιαίτερα
στον τομέα της εκπαίδευσης και συνιστά μια από τις θεμελιώδεις παραμέτρους μιας
ανθρωποκεντρικής τοπικής αυτοδιοίκησης”.