Η Α ΕΛΜΕ Δωδ/σου διεκδικεί , διορισμούς , χρήματα για τα κτίρια, φθηνότερα εισιτήρια για εκπαιδευτικούς

ΣΘΕΝΑΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙΡΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΕΛΜΕ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΗ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΦΠΑ.

Καίρια και επείγοντος χαρακτήρα θέματα συζητήθηκαν στην συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Δωδ/σου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο. Ειδικότερα τα ζητήματα που ετέθησαν είναι:

  1. Ο έλεγχος και η κατανομή της Περιφέρειας για τα 2.000.000 ευρώ που θα διατεθεί για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την Εκπαιδευτική κοινότητα.

  2. Το κάλεσμα της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς για να ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Παιδείας ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων για να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς τα κενά που υπάρχουν μέχρι σήμερα στη πιο δυσπρόσιτη γεωγραφικά περιφέρεια της χώρας

  3. Τη μεσολάβηση της Περιφέρειας σε ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα Δωδ/σα προκειμένου να εξασφαλισθούν φθηνότερα εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές οι οποίοι στη πλειονότητα τους προέρχονται από περιοχές εκτός Δωδ/σων.

  4. καθώς και οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ που επιβαρύνει το ήδη υψηλό κόστος διαβίωσης λόγω των χαμηλών μισθών.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει έλεγχος στους πόρους που θα δοθούν στους Δήμους των νησιών και θα ασκήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά ήταν δυσκολότερη από ποτέ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ