Επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο για να δουν από κοντά το υπό κατασκευή σημείο υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων

Αύριο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, θα γίνει επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών Γερουσιαστών, μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στη Λέρο για να δουν από κοντά το υπό κατασκευή σημείο υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων.

Τους Ελληνο-αμερικανούς Γερουσιαστές Tom Katsiantonis και Lou Raptakis θα συνοδεύσει, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλλια, τον Έπαρχο Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρο, τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες και της Frontex καθώς και τους εκπροσώπους των Γιατρών χωρίς σύνορα και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εθελοντικά στο νησί της Λέρου.

Μετά την επίσκεψη στο χώρο όπου άρχισαν οι εργασίες για την δημιουργία του χώρου υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων, θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δήμο Λέρου για τις αναμενόμενες ροές προσφύγων στο νησί κατά την διάρκεια του προσεχούς χειμώνα.

Pin It on Pinterest

Share This