Ελληνικά μαχητικά από την Κρήτη «πήραν εκδίκηση» για την υπέρπτηση στο Καστελόριζο

Τα F-16 της Άγκυρας σημείωσαν 38 παραβιάσεις στο Αιγαίο πέρα από τις υπερπτήσεις στα ακριτικά νησιά
Οργίασε σήμερα η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στην περιοχή του Καστελόριζου αλλά και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Η Άγκυρα έστειλε συνολικά 12 μαχητικά εκ των οποίων τα μισά ήταν οπλισμένα στο πλαίσιο άσκησης που διεξήγαγε σε παράνομα δεσμευμένη περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο και την ακριτική νησίδα της Ρω.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία όμως ήταν σε ετοιμότητα και απογείωσε άμεσα μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης που προχώρησαν σε εμπλοκή με τα τουρκικά μαχητικά που τόλμησαν να πετάξουν πάνω από τα ακριτικά νησιά.

Η εμπλοκή ήταν ιδιαίτερα σκληρή αλλά το αποτέλεσμα ήταν σε βάρος των τουρκικών μαχητικών καθώς τα ελληνικά μαχητικά πήραν γρήγορα το τακτικό πλεονέκτημα εξαναγκάζοντας τα μαχητικά της Άγκυρας να αποχωρήσουν.

Συνολικά τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν 38 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Σημειώθηκαν επίσης 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκία απογείωσε από φρεγάτα της και ένα ελικόπτερο που αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Να θυμίσουμε πως όλα αυτά γίνονται και ενώ επίκειται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο αύριο στη Νέα Υόρκη.

πηγή: News.gr