Έτσι γιόρτασαν οι Έλληνες Εθνικοί την Εαρινή Ισημερία σε όλη την Ελλάδα και τη Ρόδο

Την Κυριακή 23 Μαρτίου Έλληνες Εθνικοί σε όλη την επικράτεια γιόρτασαν, στα πλαίσια του ετήσιου εορταστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, τα «Ασκληπιεία» και την Εαρινή Ισημερία, δηλαδή τον ερχομό της Άνοιξης και τον Ασκληπιό.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες που καταφέραμε και συλλέξαμε από τις άπειρες που έχουν αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών επέλεξε να τελέσει την παραδοσιακή εορτή στο Ασκληπιεί στη Γόρτυνα της Αρκαδίας, από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

ysee2 ysee3

Στη Ρόδο, οι Ρόδιοι Εθνικοί γιόρτασαν τα «Ασκληπιεία» και την Εαρινή Ισημερία τιμώντας τους Θεούς Άρτεμη, Ασκληπιό, Φύση, Προθυραία και Ήλιο στον Ιερό Βωμό του Πανός, Σπηλαιώδες Ιερό, πάρκο Ροδινίου, Ρόδος.

Δείτε φωτογραφίες από το βωμό στη Ρόδο:

vomos-rodos1 vomos-rodos2

Η Ένωση Σερραίων Εθνικών και Έλληνες από Δράμα και Καβάλα, τίμησαν τους Θεούς Ασκληπιό, Ήλιο, Στρυμόνα, Άρτεμη, Διόνυσο, Απόλλωνα. Ο στύρακας ευωδίασε μετά από 1700 χρόνια στον αρχαίο λιθόστρωτο δρόμο της Αργίλου, όπου στήθηκε ο βωμός. Στο βάθος, σε μικρή απόσταση χαμηλά, ο ήλιος έπαιζε λαμπυρίζοντας με τα κύματα της θάλασσας…

Δείτε φωτογραφίες από την Ανατολική Μακεδονία:

makedonia1 makedonia2

Άλλοι Έλληνες Εθνικοί τέλεσαν την ίδια εορτή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί:

oraiokastro

Η Ισημερία επίσης εορτάστηκε και στο Σαραντάπορο Ελασσόνος από τους Εθνικούς Θεσσαλίας και Περραιβίας.

thessalia

Pin It on Pinterest