Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης

Πρωτιά για τη χώρα μας από τους συντάκτες του Lonely Planet

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2014 κατέκτησε η χώρα μας, σύμφωνα με την βαθμολόγηση των συντακτών του κορυφαίου ταξιδιωτικού εκδοτικού οργανισμού Lonely Planet.

Οι ειδικοί καλούν τους αναγνώστες τους να συμπεριλάβουν τους δέκα προορισμούς που επέλεξαν στα καλοκαιρινά τους σχέδια, και εξηγούν τους λόγους.

Το κείμενο που περιγράφει τη χώρα μας καλεί τους αναγνώστες να μην την αφήσουν έξω από τα ταξίδια τους το καλοκαίρι του 2014. Ανάμεσα στους λόγους που οι συντάκτες του περιοδικού ανέδειξαν πρώτη τη χώρα μας είναι τα ηλιόλουστα νησιά και η αρχαία κουλτούρα, τονίζοντας ότι το ταξίδι στην Ελλάδα, είναι πολύ οικονομικότερο από ότι πιστεύουν πολλοί.

Όπως εξηγούν η οικονομική κρίση της χώρας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επισκεπτών, που οδήγησε στην πτώση των τιμών προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα. Όμως έγιναν και πολλά σημαντικά πράγματα, όπως το ότι η Σαντορίνη προστέθηκε στον Ευρωπαϊκό Δείκτη των Backpacker για το 2014, ενώ το περιοδικό Wine Enthusiast ψήφισε το Αιγαίο ως ένα από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το κρασί το 2014.

Τις υπόλοιπες εννέα θέσεις κατέλαβαν:

2. Λουμπλιάνα, Σλοβενία

3. Νοτιοδυτική Αγγλία

4. Ιταλία

5. Βίκινγκς, Δανία

6. Σεβίλλη, Ισπανία

7. Άουτερ Χέμπριντς, Σκωτία

8. Πίλζεν, Τσεχία

9. Σταβάνγκερ, Νορβηγία

10. Τουλούζη, Γαλλία

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest