Ρόδος: Δασοφύλακες έσωσαν το ελάφι που παγιδεύτηκε σε δέντρο (video)

Ο δασολόγος Σταμάτης Χουρδάκη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την διάσωση ενός αρσενικού ελαφιού που εντοπίστηκε σήμερα παγιδευμένο στην Απολακκιά Ρόδου στον κορμό ενός δέντρου.

«Σήμερα και περί ώρα 12:30 ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου ότι, στην θέση ”Λιμνί” περιοχή Απολακκιάς εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, ένα ελάφι παγιδευμένο σε φράκτη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έφτασαν επιτόπου δύο δασοφύλακες, ειδικά εκπαιδευμένοι για την σύλληψη αγρίων ζώων, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την απελευθέρωση του ελαφιού με επιτυχία και το έσωσαν από βέβαιο θάνατον. Πρώτα το ακινητοποίησαν με δίχτυ και στη συνέχεια το απελευθέρωσαν.
Οι κάτοικοι τις Νότιας Ρόδου, παρότι που διαμαρτύρονται για τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες τους, όταν τα εντοπίζουν παγιδευμένα, ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια υπηρεσία. Το ελάφι αυτό που απελευθερώσαμε σήμερα, εάν δεν μας ενημέρωνε, όπως είχε μπερδευτεί στον κορμό του δένδρου, δεν θα γλίτωνε. Το δίκτυ που πιάστηκε το ελάφι, είναι νόμιμη παγίδα. Τοποθετείται περισσότερο για να παγιδεύσει, παρά να προστατέψει».

Πηγή: zoosos.gr

Pin It on Pinterest