Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τηρώντας την πάγια απόφασή του να δίδει βήμα σε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, που ήδη ξεχωρίζουν για την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους φιλοξενεί το ζωγράφο Βασίλη Γκούμα.
Με το εντυπωσιακό του σχέδιο και την γενικότερη διαμόρφωση των συνθέσεών του, επελέγη για τις εκφραστικές του ποιότητες και τις διαλεκτικές σχέσεις που εικαστικά αναπτύσσει, ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, όπως επίσης στους μύθους και στις καθημερινότητές μας.
Τα έργα του, αξιοποιώντας στοιχεία του ρεαλισμού και της αφαίρεσης, διαθέτουν φαντασία, προκαλώντας τον θεατή να στοχαστεί γύρω από όσα βλέπει και προς όσα αυτές του οι δημιουργίες, παραπέμπουν. Εγκαίνια της έκθεσης, Σάββατο 6 Μαΐου στις 20.00, στον ανακαινισμένο, υποβλητικό και ιστορικό χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης, στο «παλαιό συσσίτιο» της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, Σωκράτους 179.
Ο Βασίλης Γκούμας Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991.
Εισήχθη 1ος στο Τµήµα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών το 2009, στην κατεύθυνση της Ζωγραφικής. Στη διάρκεια των σπουδών του, στο Εργαστήριο Ζωγραφικής είχε καθηγητές τους: Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο και Μιχάλη Μανουσάκη.
Στο Εργαστήριο Χαρακτικής τους: Γιάννη Γουρζή, Μαίρη Σχοινά, Ντίνα Κώτσιου. Στο Εργαστήριο Γλυπτικής το Νίκο Τρανό. Αποφοίτησε µε άριστα το 2015. Το 2009 έλαβε το βραβείο του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών του ακαδηµαϊκού έτους 2008-2009, για την πρώτευσή κατά την εισαγωγή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Το 2013 επελέγη το έργο του «Το βασανιστήριο της μοναξιάς» για τη δημιουργία του ημερολογίου του 2014 της Διεθνούς Αμνηστίας. Το 2014 έπαινος στην 7η Biennale των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.
Έλαβε μέρος σε 12 ομαδικές εκθέσεις. Η πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «somniatus ero», στη Γκαλερί Ευριπίδη, το 2016 στην Αθήνα. Έργα του βρίσκονται σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές.