Δρομολογείται η παραχώρηση έκτασης στη Σύμη για την εγκατάσταση του βιολογικού

Δρομολογείται η παραχώρηση έκτασης στη θέση ”Στροφή” στη Σύμη, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού.

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ.Γρηγόρη Δούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο κ.Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της άμεσης παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης, που ανήκει στην ΕΤΑΔ, αφού ήδη έχει καθυστερήσει κατά πολύ το έργο του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων.

Για τη συγκεκριμένη έκταση εκκρεμούσε άλλωστε και αίτημα του Δήμου Σύμης και της ΔΕΥΑΣ από το 2009.

Ο κ.Δούνης δεσμεύθηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τόσο σημαντικό αυτό έργο και προγραμματίζει τη συζήτηση του θέματος σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ προκειμένου να υπάρξει οριστική απόφαση και λύση.

Σε δήλωση του ο κ.Κόνσολας τονίζει :

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και κυρίως τον Δ/ντα Σύμβουλο κ.Δούνη που έδειξαν διάθεση συνεργασίας αλλά και καλή θέληση.

Οδηγούμαστε στην απεμπλοκή αυτής της υπόθεσης αφού δρομολογούνται οι διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου, στο οποίο θα κατασκευαστεί το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού στη Σύμη.

Η Σύμη δικαιούται σύγχρονες υποδομές που θα αποτυπώνουν την ποιότητα ζωής, την περιβαλλοντική προστασία αλλά και την τουριστική της ταυτότητα».

Pin It on Pinterest