ΈΚΤΑΚΤΟ: Σε μια ώρα σιγεί η μοναδική φωνή της ορθοδοξίας στα Δωδεκάνησα , ο σταθμός “ΘΑΡΡΙ”

Δυστυχώς σε μία ώρα από τώρα, ο τηλεοπτικός σταθμός “ΘΑΡΡΙ”. η μοναδική φωνή της ορθοδοξίας στα νησιά μας σιγεί και φεύγει από την καθιερωμένη συχνότητα 56 έπειτα από 19 χρόνια λειτουργίας. Αφορμή για αυτό το δυσάρεστο γεγονός στάθηκε μια επώνυμη καταγγελία άλλου τοπικού  καναλάρχη και έπειτα στις 24 Ιουλίου ήρθε τελική απόφαση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων για διακοπή λειτουργίας του σταθμού, ειδάλλως θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους 38.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τηλεοπτικός σταθμός που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, δεν είναι κερδοσκοπικός, δεν έχει διαφημίσεις και λειτουργεί χάρη στην αέναη και αφιλοκερδή εργασία του πατρός Νεκτάριου Πόκκια και πολλών ακόμα εθελοντών. Ο σταθμός ωφελεί εκατοντάδες πιστούς με την πνευματική καθοδήγηση, αλλά και προβάλλει σχεδόν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Σε αυτό το σημείο άξιο αναφοράς είναι και οι διαβεβαιώσεις βουλευτών και υπουργών ότι δεν επρόκειτο να διακοπεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού “ΘΑΡΡΙ” λίγους μήνες πριν. Φαίνεται πως όλα τα προβλήματα της κυβέρνησης και όλες οι παρανομίες θα λυθούν από το κλείσιμο ενός μη κερδοσκοπικού τηλεοπτικού εκκλησιαστικού σταθμού.

Ο Σταθμός αυτός ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του νυν Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και πρώην Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Θάρρι κ. Αμφιλόχιου, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και το κλείσιμο του σταθμού αυτού αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.  Η απόφαση αποδόθηκε στον υπεύθυνο του σταθμού μέσω δικαστικού επιμελητή στις 7 Αυγούστου 2014.

Rodosreport.gr

Διαβάστε ακόμα: 

Έκλεισαν τον σταθμό «ΘΑΡΡΙ» ! Τί λένε οι υπεύθυνοι του σταθμού για την διακοπή λειτουργίας…

Pin It on Pinterest