ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, για τον περιορισμό διασποράς του κορονοιού. Μεταξύ αυτών ο περιορισμός των ατόμων σε κοινωνικές και δημόσιες εκδηλώσεις στα 50 άτομα.

-Νέο όριο 50 ατόμων από 100 για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις εώς τις 24 Αυγούστου.
-Απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

-Εφαρμογή όλου του πακέτου Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για τις 11.
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων.
-Προληπτικός έλεγχος για τον κορονοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

-Σύσταση για χρήση μάσκας παντού για όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τέλος ενόψει του μεγάλου εορτασμού του Δεκαπεντάυγουστου τόνισε πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα στις εκκλησίες ενώ συγκινημένος ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανα έκκληση στους νέου να σταθούν υπεύθυνοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί παρά το πάθος της ηλικίας και να προφυλάξουν τους εαυτούς τους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ