12.000 εξαφανισμένοι υπάλληλοι στο Δημόσιο – ‘Έρχονται λουκέτα και απολύσεις

– Αρνούνται να απογραφούν και κρύβουν μισθοδοσίες και κονδύλια
– Ζημιογόνες οι περισσότερες επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί
– Έπρεπε να έχει μπει λουκέτο, αλλά λειτουργούν ακόμη
– Παίζουν “κρυφτούλι, ενώ λαμβάνουν κρατικά χρήματα

Το απόλυτο “μπάχαλο” φαίνεται ότι κρύβεται πίσω απ’ τις ανακοινώσεις για τους 133 φορείς που δεν έχουν μπει στη διαδικασία της απογραφής.

Ακόμη το προσωπικό δεν έχει καταγραφεί και γίνονται μόνο εικασίες. Με τη δικαιολογία ότι οι φορείς αυτοί χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό δεν έχουν αποστείλει στοιχεία.
Η αλήθεια είναι όμως ότι λαμβάνουν κρατικό χρήμα και έτσι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Μάλιστα έχασαν και την τελευταία προθεσμία ως τις 15 Ιουλίου για την απογραφή και έτσι τώρα θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει στη διάλυση των διοικητικών τους συμβουλίων και να σταματήσει έτσι και η χρηματοδότηση.

Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων υπολογίζεται ότι υπηρετούν 12.000 υπάλληλοι εκ των οποίων οι μισοί είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Παρατηρούνται φαινόμενα άλλοι υπάλληλοι να λαμβάνουν ελάχιστα χρήμα, άλλοι να είναι απλήρωτοι για καιρό, ενώ άλλοι να λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές… κατά το δοκούν αφού δεν υπάρχει έλεγχος με το κάθε διοικητικό συμβούλιο να έχει και το … μαχαίρι και το καρπούζι.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ζημιογόνες επιχειρήσεις που βάσει του νόμου θα έπρεπε να κλείσουν, ωστόσο ακόμη λειτουργούν.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις πάμε σε εκκαθάριση και φυσικά και απομάκρυνση υπαλλήλων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This