Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι – Προειδοποίηση για «ακραίο κίνδυνο»

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και κάποιος ώρες στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο.

Η εφημερίδα Bild κάνει λόγο για δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους, επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι «η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη».

Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

#Germany– An #explosion occurred a short time ago at a chemical plant (Bayer) in the German city of #Leverkusen.
Residents in the area have been advised to stay inside and close all doors and windows.#Deutschland #BREAKING pic.twitter.com/GCof1tg0Ko— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) July 27, 2021

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

In #Leverkusen gab es gerade eine #Explosion bei der Müllverbrennungsanlage von Curenta. 😳

Angeblich ist dort ein Tank explodiert. 😳

Bitte geht in ein Gebäude und schließt Türen und Fenster! 🙏 pic.twitter.com/LUbXeuf34s— Luzi 😈 (@Luzi0409) July 27, 2021