ΕΚΡ : «Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου»

Σήμερα, συμπληρώνονται 48 χρόνια από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου του 73΄,την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί για όλους μας παντοτινή μνήμη.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τη Χώρα σε υγειονομικό κλοιό και ολόκληρη την κοινωνία πνιγμένη με μια οικονομική θηλιά γύρω από το λαιμό της.

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, τα εργατικά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν και καταπατήθηκαν!!

Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό, για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, τοπίο, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ένωσε όλους τους Έλληνες και επανέφερε τη Δημοκρατία στη Χώρα μας, γίνεται ξανά το αγωνιστικό σύμβολο για την προάσπιση τόσο των εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων όσο και της ελευθερίας.

ΨΩΜΙ δεν είναι τα μεροκάματα πείνας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και οι συνθήκες γαλέρας που το Κεφάλαιο επιδιώκει και η Κυβέρνηση πρόθυμα νομοθετεί!!!

ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της γνώσης και η απαξίωση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της!!!

ΕΛΕΥΘΥΕΡΙΑ δεν είναι η τοποθέτηση των Συνδικάτων στο «γύψο» και η καταστολή των αγώνων για τη διατήρηση των δικαιωμάτων μας!!!

Το όραμα και η θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, δε θα αφήσουμε να πάνε χαμένα!!

Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα της βούλησης και της ελπίδας για τη δικαίωση του οράματος των χιλιάδων νεαρών πολιορκημένων σ ‘ αυτό το κάστρο της λευτεριάς των τριών ημερών!!

Ως Εργατικό Κέντρο Ρόδου στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών της εποχής. Αναλογιζόμαστε το χρέος μας και δίνουμε το δικό μας διαφορετικό αγώνα.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Pin It on Pinterest