Ε.Κ.Ρ : Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2013, ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του 2014 και ο Προγραμματισμός Δράσης του 2013

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2013, ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του 2014

και ο Προγραμματισμός Δράσης του 2013.

Με μεγάλη συμμετοχή των Αντιπροσώπων των Σωματείων – μελών του Ε.Κ.Ρ. πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Ρ., την Παρασκευή, 28 Φλεβάρη 2014.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου τομέα της περιοχής μας. Χαιρετισμό απηύθυναν : το Μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Δ. Ζανετούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, Φ. Μπακίρης και εκ μέρους της Α. ΕΛΜΕ Δωδ/σου ο συνάδελφος Ι. Παύλου.

Εκλέχθηκε τριμελές Προεδρείο αποτελούμενο από τους συναδέλφους Κοντουδάκη Μανώλη, Καψάλη Περικλή και Κατσουράκη Μιχάλη.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σάββας Χατζησάββας, παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του 2013, ο Γεν. Γραμματέας, Νίκος Τριπολίτης, τον Προγραμματισμό Δράσης για το 2014 και ο Ταμίας, Παναγιώτης Εγγλέζος τον Οικονομικό Απολογισμό του 2013 και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2014.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου πολλοί αντιπρόσωποι πήραν το λόγο και αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την κατάσταση των εργαζομένων της περιοχής και της χώρας.

Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός της Διοίκησης με 57 υπέρ, 23 κατά και 1 λευκό, ο Οικονομικός Απολογισμός με 59 υπέρ και 23 κατά, ο Οικονομικός Προϋπολογισμός με 59 υπέρ και 23 κατά και ο Προγραμματισμός Δράσης με 57 υπέρ, 23 κατά και ένα λευκό.

Θέλουμε να καταγγείλουμε στους εργαζόμενους την απαράδεκτη στάση του Μέλους της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και στελέχους του ΠΑΜΕ Κώστα Γιαννόπουλου, ο οποίος με τραμπουκισμούς και υβριστική συμπεριφορά απέναντι στο Προεδρείο του Συνεδρίου και σε μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ. προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων Αντιπροσώπων με σαφή πρόθεση να διαλύσει τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν εκτελούσε «διατεταγμένη υπηρεσία» από την παράταξή του για να διαλύσει το συνέδριο. Αν δεν συμβαίνει το παραπάνω, θα πρέπει να προβληματιστεί ο ίδιος, αν αντέχει να συμμετέχει σε διαδικασίες συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες έχουν καταστατικά όργανα, δημοκρατικές διαδικασίες και υπάρχει πάντα ο σεβασμός στην αρχή της πλειοψηφίας. Επειδή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου επαναλαμβάνεται συνέχεια, καλούμε την παράταξή του να τον επαναφέρει στην τάξη.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. θα διασφαλίσει τη λειτουργία του θεσμού του Ε.Κ.Ρ με βάση το καταστατικό του. Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων της περιοχής μας έχουν απομονώσει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, που δεν τιμούν την ιστορία του Ε.Κ.Ρ., την οποία υποτίθεται ότι ο συνάδελφος Κ. Γιαννόπουλος με την παρουσία του στη Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. θέλει να υπηρετήσει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest