ΕΚΡ: “17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2014. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…”

41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και τα γνωστά συνθήματα: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Κάτω η χούντα», «Εθνική ανεξαρτησία», «Έξω οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» είναι ακόμη επίκαιρα. Το κύμα της εξέγερσης ξεκίνησε που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, απλώθηκε σε γειτονιές, τεχνικές σχολές, Γυμνάσια, χώρους δουλειάς. Η ιστορία έγραψε εκείνη την εποχή τις σελίδες της, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να αποτινάξει τον ζυγό του δυνάστη του.

Σήμερα το μέλλον που επιφυλάσσουν για την εργατική λαϊκή οικογένεια οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Είναι η αμφισβήτηση της καθολικότητας της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, η οποία από υποχρέωση του κράτους μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη. Σήμερα οι διεκδικήσεις για μόνιμη – σταθερή δουλειά και αξιοπρεπή ζωή, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αποτελούν αιτία ποινικοποίησης των αγώνων και περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την δική τους απάντηση με συνεχή αγώνα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Εξάλλου τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Νομικής και του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας δεν σταματά.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ καλεί τα σωματεία – μέλη της, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση πουδιοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη Δευτέρα, 17 Νοέμβρη.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν με επόμενο σταθμό την απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ