Επιτυχημένο το 2ο εκπαιδευτικό διήμερο εθελοντικών ομάδων διάσωσης Δωδεκανήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο εκπαιδευτικό διήμερο εθελοντικών ομάδων διάσωσης Δωδεκανήσου με πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Χαρούλας Γιασιράνη,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η εκπαίδευση έγινε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του προφήτη Ηλία στη Ρόδο με συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών ΕΕΣ , ΕΟΠΚ, ΕΘΟΜΑΚ, , Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Τμήμα Κω, Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Δωδ/σου, Ραδιοερασιτεχνών Δωδ/σου, Δωδ/κός Σύλλογος Οχημάτων Εκτός Δρόμου, Εθελοντές πυροσβέστες Ρόδου , Εθελοντές πυροσβέστες Ατταβύρου, και η Λέσχη 4Χ4 Ρόδου σε 5 θεματικές ενότητες:

o    Εφαρμοσμένες λύσεις στην εκπαίδευση

o    Συστήματα αναπνοής (φίλτρα, μάσκες προσώπου, ημίσεως-

ολοκλήρου)

o    Αναπνευστικές συσκευές ανοιχτού κυκλώματος.

o    Μέσα ατομικής προστασίας (κράνη ασφαλείας αστικά – δασοπυρόσβεσης)

o    Υδραυλικά – πνευματικά, διασωστικά εργαλεία Weber rescue.

Την εκπαίδευση έκανε ο κ. Γιάννης Ρέτσιος, Μηχανικός Πωλήσεων – Ειδικός Προϊόντων Τεχνικής Ασφάλειας, με την παρουσία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Χαρούλας Γιασιράνη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Ευστρατίου και του υπεύθυνου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου κου Νίκου Χατζηγεωργίου .

Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης του εκπαιδευτικού διημέρου και απονεμήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η κ. Γιασιράνη λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε την σημαντική συμβολή των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν καλύπτοντας τα κενά της πολιτείας σε έκτακτα γεγονότα.

Πλατεία Ελευθερίας 1, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60517, κιν. 6977616153, Η κ. Γιασιράνη εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στις εθελοντικές ομάδες για τη συμμετοχή τους, στον Δήμο Ρόδου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πιπέρη για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων, το Ξενοδοχείο Έλαφος- Προφήτη Ηλία, στον Διευθυντή ΣΤΕ κ. Παν. Κουντούρη και την εταιρία Δ. Θεοδωρόπουλος Α.Ε. για την ευγενική υποστήριξή τους για την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού διημέρου.

Pin It on Pinterest

Share This